Συχνές ερωτήσεις

 Ποιοι μπορούν να απευθυνθούν στη Μ.Ι.Π. ;

 

1. Άτομα πάσχοντα από σοβαρές ασθένειες

Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο (Ν.3794/ΦΕΚ Α’/156/4-9-2009 και την Εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ Φ5/1449/Β3), αναφερόμαστε σε φοιτητές οι οποίοι έγιναν δεκτοί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς να συμμετάσχουν σε εξεταστική διαδικασία, επιπλέον του προκαθορισμένου αριθμού εισακτέων, σε αναλογία 5%. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται άτομα με νοητική αναπηρία, αισθητηριακά προβλήματα στην όραση (συμπεριλαμβανομένων των τυφλών και των ατόμων με μειωμένη οπτική οξύτητα), αισθητηριακά προβλήματα στην ακοή (συμπεριλαμβανομένων των κωφών και βαρήκοων), κινητικές αναπηρίες, καθώς και άτομα με χρόνια μη ιάσιμα νοσήματα.

2. Άτομα με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

Αναφερόμαστε σε φοιτητές αξιολογημένους από αναγνωρισμένους φορείς (Κ.Ε.Σ.Υ./πρώην ΚΕΔΔΥ, Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής, πιστοποιημένα Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας, κλπ) που προσκομίζουν διαγνωστική έκθεση αναφέροντας τη συγκεκριμένη μαθησιακή δυσκολία (δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, δυσαριθμησία, κλπ).

3. Άλλες ειδικές κατηγορίες ή αναπηρίες

Αναφερόμαστε σε φοιτητές που κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους αντιμετωπίζουν προσωρινά ή μόνιμα σωματικά ή ψυχικά προβλήματα υγείας που επηρεάζουν την παρακολούθηση του προγράμματος σπουδών τους, χωρίς να εμπίπτουν στις προαναφερθείσες κατηγορίες. Σε αυτή την ομάδα περιλαμβάνονται περιπτώσεις όπως διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ), διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, ψυχικές διαταραχές και πολλαπλές αναπηρίες.

Από ποιους στελεχώνεται η Μ.Ι.Π. ;

 

Η Μ.Ι.Π. επιβλέπεται επιστημονικά από μέλη Δ.Ε.Π του Δ.Π.Θ με αντικείμενο συναφές με το έργο της Μ.Ι.Π και στελεχώνεται από , Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς & Μηχανικούς Υπολογιστών.

Τι μπορεί να μου προσφέρει η Μ.Ι.Π. ;

■ Ατομική και ομαδική συμβουλευτική για την υποστήριξη φοιτητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες

■ Παροχή εξειδικευμένης τεχνολογίας για την πρόσβαση στη μάθηση φοιτητών με παθήσεις

■ Παρεμβάσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην πρόληψη και την ενδυνάμωση των φοιτητών, ώστε να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους

■ Δημιουργία δικτύου εθελοντών

■ Δικτύωση των φοιτητών με υπηρεσίες υγείας και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες της κοινότητας.

Πώς μπορώ να κλείσω ραντεβού στη Μ.Ι.Π.;

Απευθύνεστε τηλεφωνικά στο τηλεφωνικό κέντρο (2531039050)  ή στέλνετε μήνυμα διαδικτυακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση mip@duth.gr.  

Πως μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στις δράσεις της Μ.Ι.Π. ;

Καλώντας στους αριθμούς της Μ.Ι.Π. και επιλέγοντας να μιλήσετε με το παράρτημα της πόλης στην οποία σπουδάζετε. Επίσης, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (mip@duth.gr).

Πως μπορώ να γίνω εθελόντρια- ντής  στην ομάδα εθελοντών της Μ.Ι.Π. ;

Χρησιμοποιώντας όλους τους τρόπους επικοινωνίας που αναφέρθηκαν παραπάνω (τηλεφωνικά, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, με μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook), συμπληρώνοντας την φόρμα εθελοντή και συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές δράσεις , εργαστήρια, ομιλίες που υλοποιούνται ειδικά για τους εθελοντές.

Τι γίνεται με την εμπιστευτικότητα;

Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγει και επεξεργάζεται η Μ.Ι.Π. είναι μόνο αυτά που είναι απαραίτητα για τον εκάστοτε συγκεκριμένο και σαφώς ορισμένο σκοπό και τη συγκεκριμένη νομική βάση.

Στο πλαίσιο αυτό η επεξεργασία που λαμβάνει χώρα αφορά στα προσωπικά δεδομένα που παρέχεται στη Μ.Ι.Π., συμπληρώνοντας μια αίτηση ή κάνοντας την εγγραφή σας, όπως:

  • Δεδομένα Ταυτότητας
  • Δεδομένα Επικοινωνίας
  • Δεδομένα Υγείας

Σε όσες περιπτώσεις απαιτείται συγκατάθεση, η Μ.Ι.Π. ακολουθεί τις προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες για την λήψη της.

Διατηρείται το δικαίωμα σας να αποσύρετε την συγκατάθεσή σας, ανά πάσα στιγμή.

Τα προσωπικά δεδομένα σας συλλέγονται σύμφωνα με τον Γ.Κ.Π.Δ. και την ισχύουσα εθνική νομοθεσία, είτε κατά την έναρξη της σχέσης σας με τη Μ.Ι.Π. είτε μεταγενέστερα και αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας με νομική βάση:

  1. Την συγκατάθεσή σας, όταν προσέρχεστε για υποστήριξη από τη Μ.Ι.Π.
  2. Την εκπλήρωση καθήκοντος για το δημόσιο συμφέρον και την εκτέλεση έννομης υποχρέωσης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, την Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση.

Συμμόρφωση στο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) του Δ.Π.Θ.

Επικοινωνία


  • Κομοτηνή – Κεντρική Υπηρεσία
    Για ραντεβού καλέστε στο Τηλεφωνικό Κέντρο στην Κεντρική Υπηρεσία
  • Τηλέφωνο
    2531 0 39050, Ext 39163,
    επιλέγοντας τον αριθμό (1)

    Email: mip@duth.gr
  • Διεύθυνση
    Κτίριο Νομικής, Πανεπιστημιούπολη